- 3-4 κολοκυθάκια, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα βάζετε σε ένα τρυπητό και τα πιέζετε, να στραγγίσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε αλεύρι, όσο να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε λάδι και το αφήνετε να κάψει καλά. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου