Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Φακές με λαχανικά, καυτερή πιπεριά και φέτα


Η φακή έχει λίγο ουδέτερη γεύση, τα λαχανικά η καυτερή πιπεριά και το τυρί θα προσθέσουν την γευστική πινελιά που χρειάζεται, όσο για την μουστάρδα θα αποτρέψει το φούσκωμα που προκαλείται από τα όσπρια

250 γρ φακές, 2 καρώτα σε ροδέλες, 2 πατάτες σε φετάκια, 1 κρεμμύδι σε φετάκια, 1 πράσο σε ροδέλες, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κ σ πελτέ, 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, 2 δαφνόφυλλα, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 1 κ γ σκόνη μουστάρδας, 1 κούπα φέτα σε κυβάκια

Πλένετε καλά τις φακές και τις βράζετε σε άφθονο νερό για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε, ξεπλένετε σε κρύο νερό και ρίχνετε φρέσκο νερό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα καρώτα, το σκόρδο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, την ρίγανη και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το λάδι, το ξύδι, την μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε προσθέτοντας κομματάκια καυτερής πιπεριάς, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου