Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συμβουλές για το μάζεμα των χειμωνιάτικων ρούχων


Ο καιρός άνοιξε και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει. Τα χειμωνιάτικα ρούχα πρέπει να μαζευτούν και να μπουν στις ντουλάπες, για να βγουν τα καλοκαιρινά.

Πρώτη σας δουλειά να πλύνετε τα χειμωνιάτικα ρούχα και να τα σιδερώσετε. Ξεχωρίστε ρούχα που δεν σας κάνουν ή δεν τα φοράτε πια και χαρίστε τα σε φίλους ή δώστε τα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ξεχωρίστε τα ρούχα κατά κατηγορίες, όπως πουλόβερ, ζακέτες, πουκάμισα, παντελόνια κλπ. και τακτοποιήστε σε σακούλες, κουτιά ή κρεμάστρες. Κρατείστε χωριστά κάποια ελαφριά μπουφάν ή ζακέτες σε θέσεις χαμηλά στην ντουλάπα για να μπορέσετε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε όταν ψυχράνει ο καιρός

Διπλώστε τα ωραία για να μην πιάνουν χώρο. Βάλτε πρώτα τα βαριά ρούχα και ακολούθως τα πιο ελαφριά για να μην τσαλακώνουν. Βάλτε κλαδάκια λεβάντας σε σακουλάκια από τούλι και τοποθετείστε τα στα κουτιά ή στα ράφια της ντουλάπας. Θα προστατεύσουν τα ρούχα από ενοχλητικά έντομα και θα τους δώσουν υπέροχο άρωμα. Ακολούθως ανεβάστε τα κουτιά που τα υποθηκεύσατε σε ψηλά ράφια της ντουλάπας.

Όμως και τα χειμωνιάτικα παπούτσια θέλουν μάζεμα. Κατ’ αρχάς καθαρίστε τα από τυχόν λάσπες και χώματα. Βάλτε μέσα στα παπούτσια χαρτιά ή εφημερίδες για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Αποθηκεύστε τα στην παπουτσοθήκη ή σε κουτιά. Γράψτε απέξω τι περιέχουν για να τα βρίσκετε εύκολα και να μην χρειάζεται να τα ανοίξετε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου