Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Γαριδοσαλάτα
Θαλασσινή λιχουδιά για το ουζάκι
• ½ κιλό μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος (φρέσκες ή κατεψυγμένες), ½ κούπα ούζο, ½ κούπα λεμόνι, αλατοπίπερο (προαιρετικά), 1 τρυφερό μαρουλάκι κομμένο με τα χέρια, 2 ντομάτες σε φετούλες, 2 αγγουράκια σε ροδέλες.
Καθαρίζετε τις γαρίδες, κόβοντας το κεφάλι και βγάζοντας με ένα μυτερό μαχαιράκι το εντεράκι. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το ούζο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και φτιάχνετε μια μαρινάδα. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Στρώνετε σε μια πιατέλα το μαρούλι, γαρνίρετε με τις ντομάτες και το αγγούρι. Στραγγίζετε τις γαρίδες, τις βράζετε 5-6 λεπτά και τις βάζετε στην πιατέλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου