Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα

1453: Σημειώνεται τρίωρη ολική έκλειψη της σελήνης στην Κωνσταντινούπολη, που από τους πολιορκημένους κατοίκους της, σχετίζεται με προφητείες για την Άλωσή της.

1626: Ο Ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιτ, αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί Μανχάταν, με αντίτιμο 24 δολάρια, σε μπρελόκ και φανταχτερά μπιχλιμπίδια

1881: Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.

1883: Εγκαινιάζεται η Γέφυρα του Μπρούκλιν, μήκους 600 μέτρων, η οποία ενώνει το νησί Μανχάταν με το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στην εποχή της ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου.

1915: Ο Τόμας Έντισον παρουσιάζει την νέα του εφεύρεση, μια συσκευή που καταγράφει τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

1931: Γίνονται τα εγκαίνια του νέου Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, στο Μέγαρο της Δουκίσης Πλακεντίας, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

1941: Γεννήθηκε ο Μπομπ Ντίλαν καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Άλαν Ζίμερμαν, Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης (One more cup of coffee , Hurricane , Joey ).

1956: Διεξάγεται ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision στο Λουγκάνο της Ελβετίας με νικήτρια την Ελβετίδα Λις Άσια, που τραγούδησε το «Refrain».

1976: Πέθανε ο κορυφαίος Αμερικανός συνθέτης της τζαζ και πιανίστας, Ντιούκ Έλινγκτον. Συνθέσεις του: «Mood indigo», «Caravan», «Take the Α train».

1976: Η Γαλλία και η Αγγλία εγκαινιάζουν τις υπερατλαντικές πτήσεις με προορισμό την Νέα Υόρκη, με αεροπλάνο τύπου Concorde

1969: Τίθεται σε λειτουργία η πρώτη μονάδα του υδροηλεκτρικού έργου Καστρακίου, ισχύος 80.000 κιλοβάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου