Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μπακλαβάς

Κορωνίδα των σιροπιαστών γλυκών

Υλικά
10-12 φύλλα κρούστας, 250 γρ καρυδόψυχα ψιλοκομμένη, 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κγ κανέλλα
Για το σιρόπι:1 ποτήρι ζάχαρη, ½ ποτήρι μέλι,  λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε το λάδι και τα κρατάμε ζεστά. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια με την ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 2 φύλλα βουτυρωμένα, πασπαλίζουμε με γέμιση. Συνεχίζουμε βάζοντας βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και κλείνουμε με 2 βουτυρωμένα φύλλα. Χαράσσουμε διαγώνια να σχηματιστούν τριγωνάκια. Ραντίζουμε με ελάχιστό νερό για να μην σηκωθούν τα φύλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας το χρώμα να μείνει λευκορόδινο.
Για το σιρόπι: Βράζουμε την ζάχαρη, το μέλι και 2 ποτήρια νερό, 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Βγάζουμε από τον φούρνο τον μπακλαβά και τον περιχύνουμε  με το σιρόπι ζεστό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου