Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

«Έχω και αμάξι, πάμε ταξίδι;»

Με οδηγό την οργάνωση και την ασφάλεια

- Πριν ταξιδέψουμε αναγκαίος είναι ο μηχανολογικός έλεγχος του αυτοκινήτου (λάδια, ελαστικά, λειτουργία φώτων κλπ) και εξυπακούεται ότι βάζουμε βενζίνη
- Ελέγχουμε εάν υπάρχει στο αυτοκίνητο δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καθώς και τα τηλέφωνα της ασφαλιστικής μας εταιρείας και ακόμα ο αναγκαίος τεχνικός εξοπλισμός (πυροσβεστήρας, τρίγωνο, αλλά και φαρμακείο, με τα αναγκαία για το ταξίδι).
- Ενημερωνόμαστε  για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
- Πριν το ταξίδι φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, ενώ κατά τη διάρκεια του κάνουμε δύο- τρεις στάσεις για ξεμούδιασμα και ξεκούραση.
- Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, νωρίς το πρωί, που έχει δροσιά, ο οδηγός είναι ξεκούραστος και γενικά έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας.
- Ο οδηγός απαγορεύεται να καταναλώσει αλκοόλ πριν και κατά την οδήγηση, αλλά και φάρμακα στις οδηγίες των οποίων υπάρχει απαγόρευση οδήγησης.
- Αποφεύγουμε το αλκοόλ πριν και κατά την οδήγηση. Εάν πρόκειται να πιούμε, επιλέγουμε οδηγό που ΔΕΝ πίνει για να οδηγήσει.
-  Εάν το ταξίδι είναι μακρινό καλό είναι να υπάρχει και ένας δεύτερος οδηγός, που θα τον αντικαθιστά σε περίπτωση κούρασης
- Δεν βάζουμε στο αυτοκίνητο περισσότερα άτομα από όσα γράφει η άδεια κυκλοφορίας του, όπως και δεν το παραγεμίζουμε με μπαγκάζια και ιδιαιτέρως φορτωμένα στην σκάρα του.
- Φοράμε ΠΑΝΤΑ τις ζώνες ασφαλείας και αν υπάρχουν μικρά παιδιά, πρέπει να ταξιδεύουν πάντα στα πίσω καθίσματα, αν είναι πολύ μικρά, πρέπει να κάθονται στο ειδικό καθισματάκι και κάποιος μεγάλος να κάθεται δίπλα τους και να τα επιτηρεί.
- Ακολουθούμε  πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συμμορφωνόμαστε πάντα με τις υποδείξεις των τροχονόμων
- Οδηγούμε  με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουμε καλύτερα το όχημά μας και δεν παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας
-  Σεβόμαστε πάντα την προτεραιότητα, δεν οδηγούμε εγωιστικά και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια..
- Δεν αποσπούμε την προσοχή του οδηγού (χρήση κινητού τηλεφώνου, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.)
- Πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν πλοηγό οδήγησης, αν όχι, έχουμε μαζί μας οδικούς χάρτες, για να συμβουλευόμαστε, αλλά και χάρτες των περιοχών που πρόκειται να επισκεφτούμε.

- Ελέγχουμε της ημερομηνίες λήξεως των φαρμάκων, που υπάρχουν στο φαρμακείο του αυτοκινήτου και τα αντικαταστούμε εάν έχουν λήξει. Φροντίζουμε να υπάρχουν βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, αιμοστατικοί επίδεσμοι, λευκοπλάστ, οξυζενέ, ιώδιο, αντισηπτικό, αντισταμινικά και κορτιζονούχα για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων ή κνησμού. Επίσης έχουμε μαζί μας, τα δικά μας φάρμακα, σε έξτρα ποσότητες (μην τυχόν και δεν υπάρχουν εκεί που πηγαίνετε διακοπές), την συνταγή του θεράποντα γιατρού και τέλος το βιβλιάριο υγείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου