Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

 2015: «Έφυγε» ο Νίκος Χουλιαράς, ζωγράφος, λογοτέχνης και τραγουδοποιός
Πολυσχιδής προσωπικότητα ασχολήθηκε με την ζωγραφική,  με την λογοτεχνία γράφοντας ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα «Ο Λούσιας», «Το άλλο μισό», «Ζωή την άλλη φορά», «Μια ιστορία του μακρύ χειμώνα», «Η μέσα βροχή», «Ο χρόνος είναι πάντα με το μέρος του» και με την μουσική γράφοντας στίχους και μελωδίες για τραγούδια που τραγούδησε ο ίδιος αλλά και άλλοι ερμηνευτές, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. «Τα πελαγίσια όνειρα», «Άναψα κλωνί δαδί», «Χαλαζιά μου», «Η μικρή Νανώ», «Το πέτρινο χαμόγελο» κ ά.

1989: Πέθανε ο Γιάννης Τσαρούχης, ζωγράφος και σκηνογράφος
Έκανε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έγινε ευρύτατα γνωστός με την λαϊκότητα των έργων του, με προσφιλέστατο θέμα του την απεικόνιση συνήθως ναυτών ή χορευτικών. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την θεατρική σκηνοθεσία, σκηνογραφία και ενδυματολογία.

1937: Πέθανε ο  Γουλιέλμο Μαρκόνι, Ιταλός μηχανικός και φυσικός
Πειραματίστηκε με την πρακτική χρήση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, καταφέρνοντας να μεταβιβάσει χωρίς τηλεγραφικά σύρματα ραδιοκύματα εφευρίσκοντας  τον ασύρματο τηλέγραφο και θέτοντας έτσι τις βάσεις για τα ραδιόφωνα, τα ραντάρ και τις λοιπές τηλεπικοινωνιακές συσκευές. Το 1909 τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής.

1933: Γεννήθηκε Αλίκη Βουγιουκλάκη, δημοφιλής ηθοποιός
Πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις: «Ωραία μου κυρία», «Εβίτα», «Βίκτωρ-Βικτώρια», «Η μελωδία της ευτυχίας» σε κινηματογραφικές ταινίες :«Αστέρω», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», σε τηλεοπτικές σειρές «Βασίλισσα Αμαλία», «Η θεατρίνα», ενώ τέλος ερμήνευσε πολλά τραγούδια «Έχω ένα μυστικό», «Είναι το στρώμα μου μονό, «Σήκω χόρεψε συρτάκι», «Το φεγγαράκι» κ ά. Πέθανε το 1996. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου