Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του χιονιά

Τι μπορείτε να κάνετε κατά την διάρκεια χιονόπτωσης ή χιονοθύελλας
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις:
Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης (πετρέλαιο, καυσόξύλα ή υγραέριο)
(αφορά κυρίως τους ορεινούς οικισμούς) και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, φροντίστε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Προμηθευτείτε ακόμα φαναράκια ή κεριά, καθώς πολλές φορές μπορεί να διακοπεί το ρεύμα Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο αυτό είναι δυνατό. Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία. Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα).
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο: Οδηγηθείτε σε ασφαλές μέρος.
Μην εκτίθεστε στη χιονοθύελλα. Αν χρειαστεί να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο ντυθείτε κατάλληλα, και προτιμήστε πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα παρά ένα βαρύ ρούχο. Φροντίστε το εξωτερικό ρούχο να είναι αδιάβροχο. Φορέστε ζεστές και αδιάβροχες μπότες.
Εάν πρόκειται να μετακινηθείτε: Περπατήστε με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Φροντίστε να φοράτε  τα κατάλληλα υποδήματα. Προτιμήστε για τις μετακινήσεις σας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγετε  να περπατάτε στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου