Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Καιρός

Γενικά: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 6-8 μποφόρ και τοπικά 9 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 3-9, στα δυτικά από 5-14, στα κεντρικά από 7-15, στα νότια από 11-17 και στα ανατολικά από 12-17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Άστατος, περιοδικά νεφελώδης, με  βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια, κυρίως τις πρωινές ώρες, και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-7  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές,  πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι μεταβλητοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-7  βαθμούς  Κελσίου.

Πρόγνωση για Τρίτη 30/12
Στα ανατολικά και νότια, νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα νοτιότερα παραθαλάσσια. Καταιγίδες στις νησιωτικές περιοχές και χιόνια στα  υπόλοιπα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με ασθενής χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και σποραδικές βροχές στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου