Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάμιες λαδερές


  • 1 κιλό μπάμιες, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, λίγη ζάχαρη, ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Κόβετε τριγωνικά το κεφαλάκι από τις μπάμιες. Τις πλένετε καλά. Τις απλώνετε σ ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με ξύδι και τις αφήνετε καμιά ώρα. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μπάμιες και τ’ αφήνετε να τσιγαριστούν μαζί. Προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν. Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ζεστό νερό, χωρίς να ανακατεύετε τις μπάμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου