Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα

1834: Η «δίκη των δικαστών»
Χαρακτηρίστηκε έτσι καθώς δικάστηκαν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωϊδης, επειδή αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την καταδίκη σε θάνατο του αγωνιστή της επανάστασης του ’21, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

1998: Ιδρύεται η Google
Ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τους Λάρρυ Πέϊτζ και Σεργκέϊ Μπιν και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Η ονομασία Google προέρχεται από τον αναγραμματισμό της λέξης googol που εκφράζει μαθηματικό όρο, το 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά. Βάσει έρευνας που έγινε το 2007, η λέξη Google, έχει ταυτιστεί με την έννοια της αναζήτησης.

2004: Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μετέφερε μαθητές του Λυκείου Φαρκαρόνας, που πήγαιναν να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Η νταλίκα παρέκλινε της πορείας της, στο 176 χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ασπρονερίου Καμένων Βούρλων, στο «πέταλο» του Μαλιακού, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο. Ο τραγικός απολογισμός 7 μαθητές να χάσουν την ζωή τους και 23 να τραυματιστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου