- 1 κιλό βλίτα, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα φέτα θρυμματισμένη, ½ κούπα σιμιγδάλι, 2 αυγά, 4 φύλλα χονδρά για πίτα (σπιτικά ή έτοιμα χωριάτικα), αλάτι, πιπέρι.
Καθαρίζετε και πλένετε τα βλίτα. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο μισό λάδι, προσθέτετε το σκόρδο τα σοτάρετε λίγο ακόμα και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα βλίτα, λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις κρυώσουν, προσθέτετε την φέτα, τ’ αυγά χτυπημένα, το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Στρώνετε τα δυο φύλλα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε την γέμιση, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και σκεπάζετε με τ’ άλλα δυο φύλλα. Γυρίζετε τα φύλλα προς τα μέσα. Αλείφετε με λάδι, χαράσσετε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πάνω-κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου