- 3-4 πατάτες, 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα, 1 αυγό, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πλένετε και τις βράζετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις πολτοποιείτε. Τις βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε την μπύρα, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν είναι σφικτό το μείγμα, ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσατε τις πατάτες. Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι και παίρνοντας με ένα κουτάλι, πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τηγανίζετε να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου