Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Γαρδουμπάκια

  • 1 συκωταριά αρνίσια, 500 γρ εντεράκια, 4-5 γλυκάδια, 1 κούπα χυμό λεμονιού, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ ξύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε καλά τα εντεράκια μέσα-έξω και τα βάζετε σε μια λεκάνη για μισή ώρα με το ξύδι. Κόβετε σε λωρίδες την συκωταριά και τα γλυκάδια. Παίρνετε μια λωρίδα πνευμόνι, μια λωρίδα συκώτι και μια λωρίδα γλυκάδια, τα στερεώνετε και τα τυλίγετε με εντεράκι. Βράζετε τα γαρδουμπάκια για 10΄ σε ζεστό νερό κι αλάτι. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε σε ταψί.  Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το λάδι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30΄.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου