- ½ κιλό μανιτάρια χοντροκομμένα, 2-3 κ σ ελαιόλαδο, 2 πράσα σε ροδέλες, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, 5-6 φύλλα σπανάκι, ½ ματσάκι δυόσμο, ½ ματσάκι μάραθο, ½ ματσάκι άνηθο, ½ κούπα ρύζι, 1 κ σ κόρν φλάουερ, 2 κ σ ταχίνι, χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο λάδι. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ρίχνετε χλιαρό νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά. Βάζετε κι άλλο ζεστό νερό αν χρειάζεται, κι όταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι κι αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Διαλύετε το ταχίνι και το κορν φλάουερ στον χυμό λεμονιού, παίρνετε μια κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ανακατεύετε με το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιεί. Ρίχνετε στην σούπα το μίγμα ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Διαλύετε το ταχίνι και το κορν φλάουερ στον χυμό λεμονιού, παίρνετε μια κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ανακατεύετε με το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιεί. Ρίχνετε στην σούπα το μίγμα ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου