Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ταχινόσουπα

  • 2-3 πατάτες σε φετάκια, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι στα 4, ½ ματσάκι σέλινο χονδροκομμένο, 1 κούπα  κριθαράκι χονδρό,  ½  κούπα ταχίνι, 1 κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Βράζετε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το κριθαράκι. λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιείτε. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί, το λεμόνι, το ταχίνι και  λίγο από τον ζωμό της σούπας. Αποσύρετε από την φωτιά  και ρίχνετε το μίγμα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με ψωμί φρυγανισμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου