- Για την ζύμη: 1 κιλό αλεύρι, 2 φακελάκια μαγιά, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα γάλα χλιαρό, 1 κούπα βούτυρο λιωμένο, 4 αυγά, αλάτι
- Για το γέμισμα: 1 κούπα σοκολάτα τριμμένη, 2 κ γ ξύσμα πορτοκαλιού
- Για το άλειμμα: 2 κρόκους αυγών, 3 κ σ γάλα
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε λίγο αλεύρι και λίγη ζάχαρη. Διαλύετε στο γάλα την μαγιά και την ρίχνετε στην λεκάνη ανακατεύοντας με το μίγμα, ώσπου να γίνει χυλός. Σκεπάζετε την λεκάνη με μια κουβέρτα και την αφήνετε σε μέρος ζεστό για να πιάσει το προζύμι. Μόλις το προζύμι κάνει στην επιφάνειά του τρύπες είναι έτοιμο. Σε μια λεκάνη βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι, ανοίγοντας μια λακουβίτσα στην μέση, προσθέτετε το αλάτι, τ’ αυγά χτυπημένα με την ζάχαρη, το βούτυρο και τέλος το προζύμι και ζυμώνετε, να γίνει η ζύμη ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα χέρια και την λεκάνη. Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, 30-35΄ ώσπου να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια. Χωρίζετε την ζύμη στα 3 ή 4. Ανοίγετε κάθε ζυμαράκι λίγο με τον πλάστη, βάζετε γέμιση, τα κλείνετε σχηματίζοντας ρολά και πλάθετε σε κοτσίδες. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους για 2-3 ώρες να φουσκώσουν. Χτυπάτε το γάλα με τους κρόκους και αλείφετε τα τσουρέκια. ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου