- 1 κούπα ταχίνι, 1 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη, ½ κούπα κονιάκ, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 κ γ κανέλα, 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαλύετε το ταχίνι με το νερό και προσθέτετε σιγά-σιγά την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το καρύδι, το κονιάκ, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά και βάζετε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα. Ψήνετε στους 1800 C για 30-40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου