400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος. 1 κρεμμύδι και 1 πράσο τριμμένα, ½ κούπα ελαιόλαδο, άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι καρολίνα, 1 αυγό, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για το πανάρισμα.
Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό, το ελαιόλαδο, αλατίζετε και τ’ αφήνετε να πάρει βράση. Βάζετε ένα –ένα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τ’ αφήνετε να βράσουν 30-40 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε με κουτάλι. Προσθέστε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται, ώστε να είναι σκεπασμένα τα γιουβαρλάκια και κινείτε την κατσαρόλα πέρα δώθε για να μην κολλήσουν.
Χτυπάτε σ’ ένα μπολ το αυγό και το χυμό λεμονιού, προσθέτετε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο αυγολέμονο. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια και ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου