- 500 γρ σπανάκι, ½ κιλό φύλλο κρούστας, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ή μισό –μισό με μάραθο ψιλοκομμένο, 2 κ σ σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι. Το αλατίζετε και το στύβετε να μαραθεί. Το βάζετε σ’ ένα μπολ προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια το σιμιγδάλι. Ρίχνετε πιπέρι και ανακατεύετε τα υλικά. Χωρίζετε κάθε φύλλο στα 4. Βάζετε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου. Διπλώνετε σε τριγωνάκι. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου