Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ραβανί

  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 κούπα αλεύρι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα γάλα, 2 αυγά, 3 κγ μπέϊκιν πάουντερ, ξύσμα λεμονιού
  • Για το σιρόπι: 1 ½ κούπα ζάχαρη, 1 ½ κούπα νερό, το χυμό μισού λεμονιού

Χτυπάτε την ζάχαρη με τ’ αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέϊκιν πάουντερ και το ρίχνετε στο μίγμα. Προσθέτετε το γάλα το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και το αδειάζετε σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40-50 λεπτά. Βράζετε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού για 5΄και μ’ αυτό το σιρόπι περιχύνετε το ραβανί όταν ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου