- ½ κιλό μικρά ξερά φασόλια, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο ψιλοκομμένα, 2 καρώτα σε ροδέλες, 1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι, λεμόνι
Βάζετε τα φασολάκια από το βράδυ στο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό, μέχρι να τα σκεπάζει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το πράσο, τα καρώτα, το σέλινο και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να τα βράσετε σε χύτρα ταχύτητος. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, αλατίζετε ρίχνετε το λεμόνι και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου