- 500 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα ή φρέσκα, 2 κούπες ρύζι, 1 κούπα λάδι, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 κ σ πελτέ, 1 σφηνάκι ούζο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομματάκια. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καλαμαράκια και αφήνετε να τσιγαριστούν λίγο, σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το σκόρδο και αφήνετε να βράσουν για 20 –25 λεπτά. Βάζετε το ρύζι, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου