Παίρνουμε πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών (είναι προτιμότερα του μισού λίτρου), τα πλένουμε και τα γεμίζουμε με ελιές. Γεμίζουμε τον κενό χώρο από τις ελιές με καθαρό νερό, αφήνοντας τον λαιμό του μπουκαλιού άδειο. Ρίχνουμε σε κάθε μπουκάλι 1 κ γ αλάτι χοντρό και κλείνουμε το καπάκι. Τ’ αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος περίπου 1,5-2 μήνες. Τ’ ανοίγουμε σιγά-σιγά, γιατί έχουν πίεση και πετάγονται, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις βάζουμε σ’ ένα βαζάκι με λάδι. Τα μπουκάλια με το νερό και το αλάτι, αν δεν τ’ ανοίξουμε μπορούν να διατηρηθούν, για πάνω από ένα χρόνο. Ανοίγουμε και βάζουμε σε βαζάκι κάθε φορά που τις χρειαζόμαστε για να φάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου