Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

  • 5 πορτοκάλια χωρίς κέρωμα με χονδρό φλούδι, ζάχαρη όση πάρει, 1 κ σ λεμόνι
Πλένετε καλά τα πορτοκάλια  τα στύβετε και κρατάτε τον χυμό. Βγάζετε την σάρκα των πορτοκαλιών και τα κουκούτσια και τα βάζετε σ’ ένα τούλι. Κόβετε τα φλούδια σε μπαστουνάκια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, δένετε το τούλι με τις σάρκες και τα φλούδια και τα βάζετε στην μέση τις κατσαρόλας.
Μετράτε τον χυμό και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να γίνει 1 ½ λίτρο και το ρίχνετε στα πορτοκάλια. Βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας  και αφήνετε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μια ολόκληρη νύχτα. Την άλλη μέρα βάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα των πορτοκαλιών. Στραγγίζετε καλά το τούλι με τις σάρκες και το πετάτε.  
Μετράτε το υλικό των πορτοκαλιών που έμεινε στην κατσαρόλα και βάζετε αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης. Ξαναζεσταίνετε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, αλλά να μην σφίξει πολύ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Την βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια, που μετά το άνοιγμα τους  διατηρείτε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου