Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Γιορτάζουμε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο…


Περισσότεροι από 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σ’ όλη την χώρα θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ πολλοί από τους χώρους αυτούς θα φιλοξενήσουν μουσικές εκδηλώσεις και προβολές ταινιών στις φετινές εκδηλώσεις για το ολόγεμο φεγγάρι του Αυγούστου:

Μουσείο της Ακρόπολης
- Ανοιχτό από τις 08:00-24:00 (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 21:00) .
- Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 21:30 μουσική βραδιά με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Ρωμαϊκή Αγορά
- Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δ. Αθηναίων, με διαχρονικές μελωδίες σε συνθέσεις των Γιαννίδη, Σουγιούλ, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκου, στις 20:30. Είσοδος Ελεύθερη.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
- Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από 20:00-24:00
- Από 20:30 νυχτερινή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από αρχαιολόγους του Μουσείου.
- Στις 21:30 μουσική παράσταση στο αίθριο του μουσείου από το Guitarte Esemble, με αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής, καθώς και μουσική των Μ. Χατζιδάκι και Φ. Τσαλαχούρη από παραστάσεις του αρχαίου δράματος. Είσοδος ελεύθερη.

Νομισματικό Μουσείο
- Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό έως 20:30, με οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες 20 ατόμων, από 18:30-20:30.
- «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι». Η Αναστασία Μουτσάτσου θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια με τη συνοδεία του Ανδρέα Βουδούρη στο πιάνο, στον κήπο του Μουσείου στις 21:30. Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1)
Προβολή της ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή «Η αγέλαστος πέτρα» στις 20:30

Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου (εκτός περίφραξης χώρου, περιοχή Τουριστικού Περιπτέρου)
Συναυλία με τις Τάνια Τσανακλίδου και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, που θα τις συνοδεύσει στο πιάνο, στις 21:00. Είσοδος Ελεύθερη

Αρχαιολογικός χώρος Αμφιάρειου- Κάλαμος Ωρωπού
Στις 20:00 μουσική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

Αγία Ελεούσα Συκάμινο Ωρωπού
Στις 21:00 Μουσική βραδιά στο φως του φεγγαριού με ελεύθερη είσοδο

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (Μεγάλα Προπύλαια)
Μουσική εκδήλωση με τους Μάρθα Φριτζήλα και Τάκη Φαραζή στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Αισχύλεια 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου