Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σαν Σήμερα

1056: Πέθανε η Θεοδώρα η Πορφυρογέννητη, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου
Η Θεοδώρα ήταν η νεότερη κόρη του Κωνσταντίνου Η΄ και η τελευταία αυτοκράτειρα της Μακεδονικής δυναστείας. Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Ψελλό, πέθανε στα 75 της χρόνια, από γαστρεντερικό πρόβλημα και την διαδέχθηκε στον θρόνο ο Μιχαήλ ο ΣΤ΄ ο στρατιωτικός.

1821: Άλωση της Ακρόπολης των Αθηνών από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακαταλαμβάνει την Ακρόπολη και γίνεται αρχηγός με φρούραρχο τον Γιάννη Γκούρα. Πραγματοποιούν διάφορα οχυρωματικά έργα, ενώ την εξασφαλίζουν από νερό που δεν είχε.

1841: Εφευρίσκεται η γρίλια (πατζούρι)

1852: Ο Αμερικανός Ε. Ότις κατασκευάζει το πρώτο ασανσέρ

1866: Οι Κρήτες στα Σφακιά πραγματοποιώντας γενική συνέλευση κυρώνουν την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα, η οποία όμως τελικά θα πραγματοποιηθεί το 1913 με την συνθήκη του Λονδίνου.

1901: Ιδρύεται στο Ντιτρόϊτ των ΗΠΑ η αυτοβιομηχανία Κάντιλακ

1929: Η Αγροτική Τράπεζα ξεκινά τις εργασίες της.

1970: Καταργούνται ΣΠΑΚ και ΣΕΚ και ιδρύεται ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

1980: Πέθανε ο Τζο Ντασέν, Γάλλος τραγουδιστής
Ο Τζο Ντασέν γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 5 Νοεμβρίου του 1938 και ήταν γιος του αμερικανού σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν και προγονός της Μελίνας Μερκούρη. Μεσουράνησε την δεκαετία του ’70, με πολλά τραγούδια επιτυχίες, όπως “Les champs-Ely sees”. Πέθανε ξαφνικά στα 39 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ταϊτή. Τάφηκε στο Χόλυγουντ.

2004: Ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών και γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέχει 3 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου