Συνολικές προβολές σελίδας
Σάββατο 21 Απριλίου 2012
Φραουλόγλυκο
Γρήγορο και εύκολο γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό, ή να φαγωθεί σαν επιδόρπιο.
½ κιλό φράουλες, 200 γρ ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιού
Προτιμήστε φράουλες ώριμες, γερές και όχι λιωμένες. Βγάζετε το κοτσανάκι και τα φύλλα από τις φράουλες. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη και τις φράουλες. Τις βράζετε σε δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να πάρουν μια παχύρρευστη μορφή.
Λίγο πριν τις κατεβάσετε από την φωτιά ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Βάζετε το γλυκό σε βαζάκια που τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου