Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μαρμελάδα φράουλα


Οι φράουλες βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους, φτιάξτε τες μαρμελάδα και απολαύστε τες όλο τον χρόνο. Προτείνουμε δυο συνταγές, για την παρασκευή τους.
Συνταγή 1
•1 κιλό φράουλες, 1 κιλό ζάχαρη, χυμό ενός λεμονιούΚαθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με 1 κούπα νερό. Τις βράζετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, ενώ τις πατάτε μ’ ένα πιρούνι να μισολιώσουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα δέκα λεπτά. Την αφήνετε ένα 24ωρο και την ξαναβράζετε, έως ότου δέσει καλά. Επειδή δεν έχει συντηρητικά διατηρείται στο ψυγείο.

Συνταγή 2
•1 κιλό φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και χοντροκομμένες, 1 κιλό ζάχαρη, 1 σφηνάκι μπράντι, 1 κ σ γλυκόζη, 1 πρέζα σκόνη βανίλιας.Σε μια κατσαρόλα βάζετε εναλλάξ στρώσεις φράουλας και ζάχαρης. Τελειώνετε με ζάχαρη. Περιχύνετε με το μπράντι. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε μια ολόκληρη νύχτα να μαριναριστούν. Τις ανακατεύετε καλά και τις βράζετε για 12-15 λεπτά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μην κολλήσουν. Προσθέτετε την βανίλια και την γλυκόζη και σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να δέσει. Την βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται για μεγάλο διάστημα και εκτός ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου