Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά


15-20 κολοκυθοανθοί, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ρύζι καρολίνα, 1 κούπα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα, 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο, μάραθο ψιλοκομμένα, ζωμό λαχανικών (προαιρετικά), 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι

Διαλέγετε κολοκυθανθούς φρέσκους, όχι μαραμένους. Τους ανοίγετε προσεκτικά, αφαιρείται τους στήμονες, τους πλένετε και τους στραγγίζετε σε τρυπητό. Πλένετε καλά και στραγγίζετε το ρύζι. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, λίγο ζεστό νερό ή ζωμό και βράζετε για 10-15, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς. Λαδώνετε ένα ταψάκι και αραδιάζετε τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου