Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις


«Ενέργεια»
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών
Τι είναι η ενέργεια; Πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει; Τα παιδιά προσεγγίζουν τις μορφές ενέργειας και τον τρόπο μετατροπής της μιας μορφής σε άλλη, μέσα από πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 12:00 - 13:30.
H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 χρόνων είναι 10 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.

«Με το ντο και με το σι»-
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών
Με βοήθεια ένα παιχνίδι μνήμης, τα παιδιά γνωρίζουν και ταξινομούν τα μουσικά όργανα μια ορχήστρας σε κατηγορίες. Κατόπιν ακούν και επεξεργάζονται ένα μουσικό κομμάτι, το οποίο διασκευάζουν και «παίζουν» σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες.

H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00.
H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-6 χρόνων είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική -καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παραμύθια της θάλασσας»
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και οι εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν να γνωρίσετε τα
«Παραμύθια της θάλασσας», παρέα με τη συγγραφέα τους Ευαγγελία Στάθη και τον ζωγράφο Φαέθοντα Μουράτη, το Σάββατο 20/11 και ώρα 12:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» (Παλαιολόγου , Αβέρωφ και Σόλωνος Χαλάνδρι).

«Μύρτις ειμί…Τόσο μακριά, τόσο κοντά»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκείας 2 ωρών με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τα ταφικά έθιμα των κλασσικών χρόνων. Μέσα από την ζωή ενός παιδιού της Μύρτιδος, που έζησε τον 5ο π Χ αιώνα, δίνεται το έναυσμα για να εντοπιστούν οι ομοιότητες και οι διαφορές με την σημερινή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου