Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ειδήσεις


Πολεμικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Κορέα, όπου έχασαν την ζωή τους δυο νοτιοκορεάτες στρατιώτες, όταν πυρά πυροβολικού από την Βόρειο Κορέα έπληξαν νησί της Νότιας Κορέας. Η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την ανησυχία της για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Κορυφώνεται η αντίδραση με αίτημα την άμεση προσφυγή στις κάλπες, προς τον ιρλανδό πρωθυπουργό μετά τις ενέργειες του για ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ. Ο ίδιος αρνείται ερχόμενος σε σύγκρουση ακόμα και με τους συγκυβερνώντες Πράσινους, θέλοντας να επιτύχει πρώτα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ ο σε ύφεση φαίνεται περνά η παγκόσμια επιδημία HIV/AIDS, καθώς τα κρούσματα από τον ιό την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα.

Περισσότεροι από 345 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πλέον των 329 τραυματίστηκαν, κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ Νερού στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, όταν ποδοπατήθηκαν ή πνίγηκαν μετά τον πανικό που επικράτησε, από κάποια περιστατικά ηλεκτροπληξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου