Συνοδεύει ταιριαστά ψητά και μαγειρευτά φαγητά, αλλά και λόγω συστατικών αποτελεί φυσικό αντίδοτο στην γρίπη
500 γρ μαλακά τυριά (κατίκι Δομοκού, σφέλα, ανθότυρο), 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, 3-4 σκελίδες σκόρδο με το φλούδι, ελαιόλαδο, μπαλσαμικό ξύδι
Ψήνετε τις πιπεριές και τα σκόρδα με το φλούδι. Βγάζετε τις φλούδες και τα σπόρια από τις πιπεριές. Πιέζετε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για να βγάλουν το περιεχόμενό τους. Βάζετε τις πιπεριές τα σκόρδα, το ξύδι και το λάδι στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε με τις πιπεριές.
500 γρ μαλακά τυριά (κατίκι Δομοκού, σφέλα, ανθότυρο), 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, 3-4 σκελίδες σκόρδο με το φλούδι, ελαιόλαδο, μπαλσαμικό ξύδι
Ψήνετε τις πιπεριές και τα σκόρδα με το φλούδι. Βγάζετε τις φλούδες και τα σπόρια από τις πιπεριές. Πιέζετε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για να βγάλουν το περιεχόμενό τους. Βάζετε τις πιπεριές τα σκόρδα, το ξύδι και το λάδι στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε με τις πιπεριές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου