Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Κρύο-κρύο καιρός για δυο... κουβεντούλες


Ο χειμώνας θα αρχίσει να μας δείχνει τα δόντια του, εν μέσω όμως οικονομικής κρίσης και με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, μερικές συμβουλές για να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας για να μην τρίξουν και τα δικά μας δόντια και η τσέπη μας


Συντηρείτε τον καυστήρα και τον λέβητα δυο φορές τον χρόνο. Αν η απόδοσή τους δεν ξεπερνά το 70% πρέπει να αντικατασταθούν, αφού τα έξοδα αγοράς θα αποσβεστούν με την οικονομία που θα επιτευχθεί, από την μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου. Εξαερώνετε συχνά τα σώματα του καλοριφέρ, μην τα καλύπτετε με διάφορα αντικείμενα και μην στεγνώνετε ρούχα απάνω τους.


Αν έχετε θέρμανση με φυσικό αέριο, φροντίστε η συντήρηση και η ρύθμιση του καυστήρα και του λέβητα να γίνεται από έμπειρο αδειούχο τεχνικό. Αερίζεται επαρκώς και καθημερινώς το σπίτι σας.Ρυθμίζεται χαμηλότερα τον θερμοστάτη, όταν λείπετε από το σπίτι και δεν κλείνεται τελείως την θέρμανση, (εκτός αν πρόκειται να απουσιάσετε πολλές ημέρες), καθώς η κατανάλωση του καυσίμου είναι μεγαλύτερη όταν πρόκειται να ξαναζεσταθεί ένας κρύος χώρος.


Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα ή κλιματιστικά, φροντίστε να ενημερωθείτε για την ενεργειακή κατανάλωση τους και εφαρμόστε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή τους. Με τακτική συντήρηση, θα λειτουργούν καλύτερα και θα καταναλώνουν λιγότερο. Ανάβετε την ηλεκτρική συσκευή μόνο όταν είστε στο δωμάτιο, με πόρτες και παράθυρα κλειστά.


Η θερμομόνωση είναι το πρώτο και το κύριο μέλημά μας για το σπίτι, αν όμως δεν υπάρχει προσπαθούμε να την δημιουργήσουμε, φροντίζοντας να μονώσουμε με την ειδική αυτοκόλλητη ταινία αφρολέξ τα κουφώματα, πόρτες και παράθυρα, για να μην έχουμε απώλειες θερμότητας, αλλά και να μην μπαίνει ο κρύος αέρας απ’ έξω.Κλείνουμε καλά τα παντζούρια και τις κουρτίνες τα χειμωνιάτικα βράδια αλλά και τις εσωτερικές πόρτες για να ζεσταίνεται καλύτερα κάθε ένα δωμάτιο.


Η τοποθέτηση χαλιών ή μοκετών στο δάπεδο θα δημιουργήσει μια πρόσθετη θερμομόνωση.Είναι προτιμότερο να φορέσετε ένα πιο ζεστό ρούχο και να ρυθμίσετε λίγο χαμηλότερα την θερμοκρασία καθώς χαμηλώνοντας τον θερμοστάτη κατά ένα βαθμό, μειώνετε έως και 10% τον λογαριασμό σας. Πηγή: www.new-page.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου