Εποχή συλλογής του ελαιοκάρπου για την παραγωγή του λαδιού. Φτιάξτε τα κουλουράκια με το φρέσκο λάδι και το άρωμά τους και η γεύση τους θα σας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές.
3 κούπες αλεύρι, 1 κ σ μπέικιν πάουντερ, 2 κούπες ελαιόλαδο, ½ κούπα ζάχαρη, ½ κούπα γάλα, 1 κ σ κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι
Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψει. Ρίχνετε το γάλα, την κανέλα, το ξύσμα και σιγά-σιγά ενώ χτυπάτε προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή και λεία. Πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3 κούπες αλεύρι, 1 κ σ μπέικιν πάουντερ, 2 κούπες ελαιόλαδο, ½ κούπα ζάχαρη, ½ κούπα γάλα, 1 κ σ κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι
Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψει. Ρίχνετε το γάλα, την κανέλα, το ξύσμα και σιγά-σιγά ενώ χτυπάτε προσθέτετε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή και λεία. Πλάθετε στρογγυλά κουλουράκια και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου