Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

1976: Πέθανε ο Χρήστος Τσαγανέας, ηθοποιός

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1906 στην Βραΐλα της Ρουμανίας. Ξεκίνησε να σπουδάζει στην Ιατρική την οποία εγκατέλειψε στρεφόμενος στην ηθοποιία. Συνεργάστηκε με θιάσους  σε σημαντικές παραστάσεις σε όλα τα είδη θεάτρου. Συμμετείχε επίσης σε περισσότερες από 60 ταινίες σε δεύτερους ρόλους συνήθως αλλά σημαντικού πλούσιου ανθρώπου λόγω ίσως και του παραστήματος του. «Ο ρωμιός έχει φιλότιμο», «Φτωχαδάκια και λεφτάδες», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», «Δόκτωρ Ζιβέγγος», «Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο», «Επιχείρηση Απόλλων», «Θυσία», «Ένας μάγκας στα σαλόνια» κ ά. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό επίσης Νίτσα Τσαγανέα. «Έφυγε» την ημέρα των εβδομηκοστών γενεθλίων του.
Χαρακτηριστικές ατάκες:
- «Βεβαίως-βεβαίως, του Θεμιστοκλέους, βεβαίως-βεβαίως » από την ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», όπου υποδύεται τον διευθυντή του Γυμνασίου που φοιτά η Α. Βουγιουκλάκη
- «Άνθρωποι, Άνθρωποι, προς τι, το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός» από την ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», που υποδύεται τον τρόφιμο ενός τρελοκομείου.
- «…Λέγε βρε ηλίθιε, λέγε βρε βλάκα…» από την ταινία «Μια ζωή την έχουμε», στο ρόλο του διευθυντή τραπέζης που καταπιέζει τον υπάλληλό του (Δ. Χόρν)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου