Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ψήνεσαι …για ψήσιμο;

Όλα στη σχάρα …Κρέας, Λουκάνικα, Σουβλάκια, Ψάρια, Λαχανικά, Τυριά και Ψωμί
Πρώτα σε προτίμηση, σαφώς τα αρνίσια παϊδάκια, που λόγω του λίπους που περιέχουν είναι νοστιμότερα. Ψητά στην σχάρα γίνονται μόνο τα τρυφερά κρέατα, όπως μπριζόλες, κοτολέτες, κόντρα φιλέτο, μπον φιλέ, καθώς και μπιφτέκια από κιμά (προσθέστε λίγο χοιρινό κιμά που είναι λιπαρός, για περισσότερη γεύση).  Προτιμήστε κρέας με λίγο λίπος όχι άπαχο και κοτόπουλο με την πέτσα του, που θα δώσει περισσότερη γεύση στο φαγητό. Όσο για τον φόβο της χοληστερίνης μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό λίπος ή την πέτσα μετά το ψήσιμο. Ακόμα μικρό κοτόπουλο χωρισμένο στην μέση ή σε κομμάτια  και συκώτι, κατά προτίμηση τυλιγμένο σε μπέικον και τέλος λουκάνικα και σουβλάκια.
Αποφύγετε να τρυπήσετε ή να κόψετε τα λουκάνικα κατά την διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα χάσουν τα υγρά τους και θα γίνουν σκληρά. Όσο για τα σουβλάκια, μπορείτε ανάμεσα στα κρέατα να βάλετε φετούλες λαχανικών (κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρι). Από ψάρια μικρά (σαρδέλες, γαύρος), αλλά και τα μεγάλα χοντρά ή λιπαρά ψάρια (συναγρίδες, σφυρίδες, κολιούς κλπ), ενώ ωραία ψήνονται και τα θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, χταπόδια). Συνοδέψτε τα ψητά κρέατα ή ψάρια με ψητά λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτες, καλαμπόκια) ή πατάτες και κρεμμύδια ψημένα με την φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο.
Τα τυριά όπως το κατσικίσιο και το χαλούμι ψήνονται ωραία στην σχάρα. Σε αλουμινόχαρτο βάζετε κομματάκια τυριού, ρίχνετε ελαιόλαδο, θυμάρι ή ρίγανη, για περισσότερη γεύση καυτερή πιπερίτσα ή κόκκινο καυτερό πιπέρι, κομματάκια λιαστής ντομάτας. Κλείνετε το αλουμινόχαρτο σε πακετάκι και το ψήνετε στην σχάρα. Τέλος απαραίτητο συμπλήρωμα το ψητό ψωμάκι. Κόβετε σε φέτες το ψωμί, αν είναι και μπαγιάτικο καλύτερα. Μπήγετε κομματάκια σκόρδου ή απλώς περνάτε με σκόρδο την επιφάνεια τους, ρίχνετε ελαιόλαδο, ραντίζετε με λίγο νεράκι, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε 1-2 λεπτά στην σχάρα, γυρίζοντας και από τις 2 μεριές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου