Υλικά
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγούρι, 2-3 αγγουράκια τουρσί
(προαιρετικά), 2-3 σκελίδες σκόρδο, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ. ξύδι, αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Τρίβετε το αγγούρι και τα αγγουράκια στον τρίφτη (στις
χονδρές τρύπες).
Τα βάζετε σ’ ένα τρυπητό και πιέζετε με το χέρι να βγάλουν
τα υγρά τους.
Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
Βάζετε το γιαούρτι σ’ ένα μπολ, προσθέτετε το αγγούρι, το
σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Σημείωση:
- Μπορείτε να βάλετε το αγγούρι με την φλούδα του αφού το
πλύνετε πρώτα
- Για πιο πυκνή υφή βάζετε σ’ ένα τουλπάνι ή ύφασμα το
γιαούρτι και το αφήνετε να στραγγίσει.
- Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο, για μια
ιδιαίτερη γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου