Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ψήνεσαι …για ψήσιμο;

Καλοκαιράκι, τραπεζάκια έξω και το ψήσιμο στα κάρβουνα ή μπάρμπεκιου, (barbeque) όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στο φόρτε του.
- Διαλέγοντας τόπο
Απαγορεύεται να κάνουμε μπάρμπεκιου σε δασικές εκτάσεις ή σε περιοχές με ξερά χόρτα καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ακόμα όμως και στην αυλή ή στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, πρέπει να λάβουμε ορισμένα μέτρα προφύλαξης.
Ο χώρος τριγύρω πρέπει να είναι καθαρός από εύφλεκτα υλικά (ξύλα, χαρτιά, σκουπίδια κλπ), ενώ πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει κοντά στην ψησταριά βρύση με μακρύ λάστιχο.
- Η καθαριότητα είναι υγεία
Για λόγους υγιεινής αλλά και γεύσης, οι σχάρες και τα εργαλεία του ψησίματος πρέπει να είναι καθαρές και περιποιημένες. Φροντίζουμε κάθε φορά μετά το ψήσιμο, να καθαρίζουμε σχολαστικά με συρμάτινη βούρτσα και σαπουνάδα σκουριές και καμένα λίπη. Μετά το καθάρισμα τα περνάνε με στυμμένες λεμονόκουπες, αλείφουμε με λάδι και τέλος τις καίμε στην φωτιά πριν βάλουμε το κρέας.
- Κάρβουνα ή υγραέριο;
Είναι καθαρά θέμα επιλογής δικής σας, με υπενθύμιση ότι τα φυσικά άγρια κάρβουνα, προσφέρουν καλύτερη γεύση στα κρέατα. Προτιμήστε τις σφραγισμένες φιάλες υγραερίου από επώνυμες εταιρείες για πρόσθετη ασφάλεια. Τέλος προτιμήστε φυσικά προσανάμματα, όπως ξερά κλαδάκια, ξερές κουκουνάρες ή ξερά αρωματικά φυτά (ρίγανη, δεντρολίβανο) για περισσότερο άρωμα στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου