Τον Μάρτιο είναι στην εποχή τους τα άγρια χόρτα (ζοχοί, ραδίκια, καυκαλύθρες, σταμναγκάθι κ ά), πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, σπαράγγια, λάχανο, λαχανίδες, μαρούλι, ραπανάκια, ρόκα, παντζάρια, μπρόκολο, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελών, άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, τελειώνει το κουνουπίδι, ενώ βγαίνουν τα πρώτα κουκιά και οι αγκινάρες
Από φρούτα έχουμε πορτοκάλια, γκρέιπ-φρουτ, λεμόνια, μήλα, μπανάνες, ακτινίδια, αβοκάντο και οι πρώτες πρώιμες φράουλες
Επίσης είναι στο φόρτε τους, ψάρια και θαλασσινά, μπακαλιάρος, συναγρίδες, σφυρίδες, λυθρίνια, γαύρος, χταπόδι, σουπιές, θράψαλα και καλαμαράκια, γαρίδες, οστρακοειδή (αστακοί, στρείδια, μύδια).
Ξεκινά η παραγωγή για τα φρέσκα τυριά και το κατσικίσιο γάλα. Ακόμα κατσικάκι γάλακτος, ενώ βρίσκετε μυρωδικά και βότανα, θρούμπι, δυόσμο και το πρώτο χαμομήλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου