Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ρεβίθια με ρύζι


Ο συνδυασμός των οσπρίων με ρύζι, αποδίδει μια υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη, που τώρα με την νηστεία αποτελεί την τέλεια λύση.

• ½ κιλό ρεβίθια, 1 κ σ μαγειρική σόδα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 πράσα ψιλοκομμένα, χυμό λεμονιού, ½ κούπα ρύζι, αλάτι

Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με την σόδα για ένα μισάωρο. Ξεπλένετε σε πολλά νερά.
Βάζετε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Αφαιρείτε τον αφρό που βγαίνει μόλις αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τα πράσα και αφήνετε να βράσουν για ½ ώρα σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρετε προσθέτοντας λάδι και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου