
Κλασσική παραδοσιακή συνταγή για τις μέρες της σαρακοστής και όχι μόνο
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου, 1 κούπα κρασί, 1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη φρέσκια ή κονσέρβας, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, ½ κιλό μακαρονάκι κοφτό, αλάτι, πιπέρι
Βράζετε το χταπόδι με το κρασί, σε μέτρια φωτιά, μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια, την ντομάτα, το σκόρδο, λίγο από το ζουμί που βράσατε το χταπόδι, αλατοπιπερώνετε και βράζετε 5-10 λεπτά. Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι, λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν 5-10 λεπτά ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου