Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Στου γιαλού τα βοτσαλάκια…


Επιλέγουμε παραλίες με επιτήρηση από ναυαγοσώστες και αποφεύγουμε παραλίες απομονωμένες, απόκρημνες, με θολά και άγνωστα νερά. Πριν βουτήξουμε στο νερό, διαβάζουμε με προσοχή τις τυχόν υπάρχουσες σημαίες ή και τους πίνακες υποδείξεων

Εξασφαλίζουμε τα πράγματά μας από πιθανούς «ποντικούς» της ακτής και προσπαθούμε να διατηρήσουμε οπτική επαφή από την θάλασσα για να μπορούμε να τα ελέγχουμε.

Προστατευόαστε από τον ήλιο σε σκιερά δέντρα ή ομπρέλα θαλάσσης.
Χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία, ανάμεσα 11:00 το πρωί με 16:00 το απόγευμα.

Μπαίνουμε στο νερό τουλάχιστον 3 ώρες μετά το τελευταίο μας γεύμα. Αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, αν πρόκειται να κολυμπήσουμε, ενώ καταναλώνουμε πολλά υγρά και ιδίως δροσερό νερό.

Δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή και λογαριάζουμε πάντα τις δυνάμεις μας για την επιστροφή μας. Είναι προτιμότερο να κολυμπάμε παράλληλα προς την ακτή και να βγαίνουμε αμέσως έξω αν κουραστούμε ή δεν αισθανόμαστε καλά.

Δεν μπαίνουμε στην θάλασσα αν φυσούν ισχυροί άνεμοι, που δημιουργούν υψηλά κύματα, αν βρέχει ή έχει καταιγίδες με κεραυνούς.

Αν τυχόν πάθουμε κράμπα δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά γυρίζουμε ανάσκελα και προσπαθούμε επιπλέοντας να βγούμε σιγά-σιγά προς την ακτή να ζητήσουμε βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου