Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Καθώς η ζωή είναι γλυκιά,
αλλά ταυτόχρονα τραβάει την ανηφόρα,
συμβουλές για να ζήσουμε σαν τα ψηλά βουνά…

1) Ελέγξτε το οικογενειακό σας ιστορικό. Πολλές ασθένειες είναι κληρονομικές και περνάνε από γενιά σε γενιά. Αν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένειά σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πως μπορείτε να τις αποφύγετε.
2) Κάνετε τακτικά τσεκ-απ. Η πρόληψη μπορεί να σώσει την ζωή σας.
3) Μην εκτίθεστε σε περιττούς κινδύνους και μην κάνετε καταχρήσεις. Φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείτε αυτοκίνητο και κράνος όταν οδηγείτε μηχανή.
4) Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή και διατηρείτε το βάρος σας σε αρμονικά επίπεδα με το σωματότυπό σας. Η μεσογειακή διατροφή, όπως έχει αποδειχθεί, είναι η πλέον κατάλληλη και υγιεινή για τον οργανισμό μας. Μειώστε το αλάτι, την ζάχαρη και το αλκοόλ.
5) Σταματήστε το κάπνισμα, μην καίτε τους πνεύμονες και το σώμα σας. Όπως αποδεικνύεται οι περισσότεροι αιωνόβιοι δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.
6) Ασκήστε το σώμα και το μυαλό σας. Μισή ώρα άσκησης, (περπάτημα, γυμναστική, κολύμπι) καθημερινά, περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, αλλά και εμφάνισης διαβήτη τύπου Β. Κρατήστε το μυαλό ας σε εγρήγορση, λύνοντας σταυρόλεξα, sudoku, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, χαρτιά, διαβάζοντας βιβλία. Μειώνονται έτσι οι πιθανότητες για Αλτσχάϊμερ.
7) Πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια ημερησίως. Ενυδατώνοντας τον οργανισμό μας, ενυδατώνουμε και την επιδερμίδα μας που διατηρείται πιο ελαστική και νεανική, αλλά και αποβάλουμε τις τοξίνες.
8) Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος είναι ζωογόνος και βοηθάει στην πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης, αποφύγετε την υπερβολική έκθεση και προστατευτείτε χρησιμοποιώντας γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό.
9) Χαρείτε την ζωή με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Μην δίνετε υπερβολική σημασία στις αντιξοότητες που μπορεί να παρουσιαστούν ή ζητείστε συμπαράσταση από τους δικούς σας.
10) Προσπαθήστε να αποβάλλετε το άγχος. Η σημερινή ζωή είναι ιδιαιτέρως αγχωτική και στρεσογόνα, με αποτέλεσμα να απειλεί την ζωή μας.
Το «παν μέτρον άριστον» είναι ο χρυσός κανόνας της ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου