Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

331 π Χ: Η μάχη στα Γαυγάμηλα
Τα Γαυγάμηλα είναι παλιά πόλη της Μεσοποταμίας, όπου δόθηκε η περίφημη μάχη ανάμεσα στον στρατό του Αλέξανδρου  και στον στρατό του Δαρείου. Με την νίκη των Ελλήνων σηματοδοτήθηκε και η προέλαση τους στο εσωτερικό της Ασίας.

1974: Πέθανε (σκοτώθηκε) ο Σπύρος Μαρινάτος, αρχαιολόγος
Διετέλεσε καθηγητής της αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα πρύτανης και διευθυντής αρχαιοτήτων στο υπουργείο Παιδείας. Το 1955 εκλέχθηκε ταχτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Έγραψε ακόμα και βιβλία: «Κρήτη και μυκηναϊκή Ελλάς», «Ο αρχαίος κρητικός πολιτισμός». Έκανε ανασκαφές στην Κρήτη, στην Κεφαλονιά, στην Θήρα, όπου και τραυματίστηκε θανάσιμα.

2004: Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Χατζηαργύρη
Εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις «Προμηθέας Θεσμώτης», Τρεις αδελφές»,»Ηλέκτρα», «Βρυκόλακες»  και σε κινηματογραφικές ταινίες «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Η αγνή του λιμανιού», «Ο άλλος», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Μαντάμ Σουσού»,  «Η θυσία της μάνας» κ ά.

2006: Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καζής
Εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις, αρχαίες τραγωδίες, σε κωμικούς και δραματικούς ρόλους, «Βάτραχοι», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Αντογόνη», «Αγαμέμνων» αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες. «Η άγνωστος», «Γκόλφω», «Σάντα Τσικίτα», «Στουρνάρα 288», «Κερένια κούκλα» «Ο ζηλιαρόγατος» κ ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου