Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι 

1999: Πέθανε η Μέμα Σταθοπούλου, ηθοποιός
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Δικέφαλος αετός», «Ένας έρωτας που δεν πεθαίνει ποτέ» σε κινηματογραφικές ταινίες σε ρόλο ενζενί, στις περισσότερες από τις οποίες συμπρωταγωνιστούσε  με τον Θάνο Λειβαδίτη, «Φουκαράδες  και λεφτάδες», «Ένας άφραγκος Ωνάσης», «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Το φτωχόπαιδο», «Άπονη ζωή», «Οι καταφρονεμένοι», «Ο τρελός της πλατείας Αγάμων», «Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση», «Με ιδρώτα και δάκρυα» κ ά.

1992: Πέθανε ο Ορέστης Λάσκος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης 
Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο που τότε ουσιαστικά ξεκινούσε στην Ελλάδα, σκηνοθετώντας, γράφοντας σενάρια ή ακόμα και συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε ταινίες όπως «Δάφνης και Χλόη», «Για ποιόν χτυπάει η κουδούνα», «Της ζήλιας τα καμώματα», «Ο γεροντοκόρος», «Η άγνωστος», «Αστέρω», «Νυμφίος ανύμφευτος», «Ο μόδιστρος», «Το στραβόξυλο», «Ο τσαχπίνης», «Το κορίτσι της οργής», «Φτωχαδάκια και λεφτάδες», «Ομορφόπαιδα» κ ά.

1849: Πέθανε ο Φρειδερίκος Σοπέν, γαλλοπολωνός συνθέτης & πιανίστας
Το πλούσιο μουσικό έργο του ξεχωρίζει για την ευαισθησία, την αρμονία, την έκφραση και την επαναστατικότητα, που είναι συνυφασμένη με το εθνικό (πολωνέζικο) μουσικό στοιχείο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την νεότερη μουσική. Έργα του: 19 νυχτερινά, 24 πρελούδια, 13 πολωνέζες, 4 μπαλάντες κ ά.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου