Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

1985: Πέθανε ο Νίκος Εγγονόπουλος, ζωγράφος και ποιητής
Στην ιδιότυπη πορεία του στην ελληνική ζωγραφική σε μια απολύτως προσωπική υπερρεαλιστική τεχνική, θέτει τα θεμέλια του σουρεαλισμού στην χώρα μας. Το έργο του περιλαμβάνει ακόμα ποιήματα, μεταφράσεις, κριτικές, μελέτες και δοκίμια «Μπολιβάρ» «Μην ομιλείτε στον οδηγό», «Τα κλειδοκύμβαλα της σιωπής», «7 Ποιήματα», «Στην κοιλάδα με τους ροδώνες», «Ελευσίς», «Ο Καραγκιόζης: Ένα ελληνικό θέατρο σκιών»

1993: Πέθανε ο Φεντερίκο Φελίνι, Ιταλός σκηνοθέτης,, ηθοποιός και σεναριογράφος
Ταινίες: «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη», «La strada», «Οι νύχτες της Καμπίρια», «8 ½», «La Dolce Vita», «Cazanova», «Η πόλη των γυναικών», «Intervista», «Amarcord» όπου το 1974, πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης 

1993: Πέθανε η Αλίκη Διπλαράκου. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που πήρε τον τίτλο της Μις Ευρώπη σε διαγωνισμό ομορφιάς, που έγινε το 1930 στο Παρίσι.

1984: Πέθανε ο Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, Ιταλός συγγραφέας και ηθοποιός Έργα του: «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα», «Αυτά τα φαντάσματα», Διανυκτερεύον φαρμακείο», «Οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ» κ ά

1966: Πέθανε ο Γεώργιος Θεοτοκάς, λογοτέχνης και νομικός «Αργώ», «Ελεύθερο πνεύμα», «Το δαιμόνιο», «Το γεφύρι της Άρτας», «Λεωνή», «Ασθενείς και οδοιπόροι», «Ιερά οδός», «Συναπάντημα στην Πεντέλη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου