Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Καλαμαράκια με ρύζι

Υλικά
500 gr καλαμαράκια κατεψυγμένα ή φρέσκα, 2 κούπες ρύζι, 1 κούπα λάδι, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο ψιλοκομμένα, 1 σφηνάκι ούζο, 1 φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο,  αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομματάκια. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτετε  τα καλαμαράκια  και αφήνετε να τσιγαριστούν λίγο, σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, λίγο νερό, και αφήνετε να βράσουν για  20 –25 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, την δάφνη, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου