Ο Αμερικανός μάγειρος Τζορτζ Κραμ, ήταν σεφ σε ένα μεγάλο
εστιατόριο στο Σαρατόγκα Σπρινγκ της Νέας Υόρκης. Στο μενού υπήρχαν πατάτες
τηγανητές, που όμως κάποιος πελάτης τις ήθελε με κάποιο άλλο ιδιαίτερο τρόπο.
Αγανακτισμένος μαζί του, ο σεφ του σερβίρει τόσο λεπτοκομμένες τηγανητές
πατάτες που να μην πιάνονται με το πιρούνι. Η πατάτες αυτές, σε λίγα χρόνια θα
αποτελέσουν αγαπημένο σνακ όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σ’ ολόκληρο τον
κόσμο. Γύρω στα 1932 δημιουργείται το πρώτο εργοστάσιο και αρχίζει η μαζική
παραγωγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου